Ary de Gemoedelijke nieuwe prins van de Deurzakkers

Tijdens een druk bezochte pronkzitting in het dorpshuis De Sprong te Ooij heeft Prins Peter de Tijdloze zaterdagavond afscheid genomen en werd Prins Ary de Gemoedelijke geïnstalleerd als de nieuwe Prins van carnavalsvereniging De Deurzakkers uit Ooij. In het komende seizoen 2009-2010 gaat prins Ary den Erste, samen met zijn pages Femke en Fabienne, voorop bij de Deurzakkers. In het dagelijks leven heet hij Ary Kok en is getrouwd me Rita. Beide komen niet uit de polder maar wonen sinds en aantal jaren aan de Erlecomsedam 100 in Erlecom samen met hun dochter Stephanie en zoon Michiel. Rita heeft daar haar dierenpension ‘de Berk' terwijl Ary 4 dagen in de week naar Schiphol rijdt om daar als douanier te zorgen dat wij geen verkeerde of teveel dingen mee terugnemen van vakantie. In zijn vrije tijd is Ary africhter van politiehonden en lid van politiehonden vereniging ‘mijn trouwe vriend' in Ubbergen. zie de foto's

 dscf0775prary dscf0604bbbrpaar

Tijdens deze pronkzitting werden Joey Maassen en Nicky van Bruck beide als nieuwe leden van de Raad van Elf geïnstalleerd. De gehele avond was van hoge kwaliteit en werd geheel verzorgd door Ooijse artiesten met als finale een optreden van de Groesbeekse formatie Fo(u)r Holland. Peter de Tijdloze werd, traditiegetrouw, van het podium afgevoerd door ongeveer 20 oud-prinsen, de Ex-cellenties, die hem in hun club hebben opgenomen. Hij ging af zoals hij gekomen was, als aap, maar deze keer gekooid. Maar daarvoor nam Peter nog uitgebreid de tijd om iedereen, en een aantal specifiek, te bedanken voor het afgelopen carnavalsjaar, waarbij hij zelfs nog een door hemzelf geschreven lied ten gehore bracht. De nieuwe prins werd vervolgens geinstalleerd door het keizerspaar van schutterij Eendracht uit Ooij, waarbij de bijbehorende ketting werd omgehangen door twee officieren van de schutterij. Tijdens de pronkzitting werd tevens het nieuwe boerenbruidspaar voor de a.s. carnaval bekend gemaakt. Dit zijn Wim de Bloazer (Wim Heinen) en Drieka van de Woalkant (Rita Kok).