45e Rozenmaöndagoptocht in Beek

Publieksprijs

Maandag werd voor de 45e de Rozenmaöndagoptocht in Beek gehouden met maar liefst 54 wagens en 11 groepen en duo’s. KNA-Galm liep mee voor de muzikale noot onderweg en de Busband stond langs de route te spelen. Voor het eerst kon het publiek mee stemmen en dat deden ongeveer 2500 mensen op internet via de app. De winnaar daarvan werd wagen nr. 4 van CV Mag door de Beugel met “Huizen voor de rijken”. Zij wonnen daarbij ook de 2e prijs van de wagens. Het spande er even om of de optocht, i.v.m. het slechte weer, wel door zou gaan maar in de loop van de morgen werden de weersomstandigheden beter. Het weer was tijdens de optocht perfect en uiteindelijk begon ook de zon nog te schijnen. Er stond behoorlijk veel publiek langs de route. Bij de Musschenberg was het minder dan anders en was duidelijk merkbaar dat dat gesloten is. Het werd een bonte stoet aan wagens, groepen en duo’s. De prijsuitreiking vond plaats voor Hotel ’t Spijker. Daar werd ook afscheid genomen van Harrie Meij, de man die 45 jaar actief was geweest voor het Rozenmaöndagcomité. Na afloop ging het feest door in de feesttent op de Kerkberg. zie de foto’s deel 1deel 2; deel 3; deel 4; deel 5; deel 6; deel 7; deel 8; deel 9 Herman Leensen maakte een film. Zie de film

De uitslagen:

Wagens: 1e prijs 500 Euro, De Döpkes met Museum, de Groesbeekse Nachtwacht; 2e prijs, 300 Euro, CV Mag door de Beugel met “Huizen voor de Rijken”; 3e prijs200 Euro, CV Binnedür met “wij hebben een draak van een wagen”; 4e prijs, 100 Euro, CV de Dolle Mukke met  “Aladin op een vliegend tapij”; 5e prijs, CV en moi iets, “Dit jaar blazen wij hoog van de kapel”;6e prijs, 100 Euro, CV Nooit genoeg, “Bouwplekken gezocht”; 7e prijs, 100 Euro, CV de Maanmannen  met “Bouwplekken gezocht”.

Groepen: 1e prijs, de Beekse Frollies met “de Jette van de operette”; 2e prijs Hèrten Frollies met”We leggen onze kaarten op tafel”; 3e prijs, CV ’t Nippertje met “we matten dore” en de 4e prijs, De Prinsheerlijcke Bijen met “de Prins als imker, wij als bijen”.

Duo’s: 1e prijs, de Fluitjes met “Bij ons is alles groener” 2e prijs, CV Metsien tweeje met “Het is niet altijd prijs en win, daarom zetten wij onze joker in”.