Rozenmaandag optocht in Beek

De 44e uitgave en daarom een jubileumoptocht op Rozenmaondag in Beek (gemeente Berg en Dal, de Heksenketel) leverde weer veel moois op tijdens de druk bezochte  optocht met Prins Bart de Blauwe als middelpunt.  En dat blauw was veel te zien in de optocht, welke voorafgegaan werd door zijn eigen Hofkapel, voornamelijk getooid in blauwe kleding. Maar ook zijn prinsenwagen was deze keer geheel in het blauw geschilderd terwijl er diverse blauwe figuren mee liepen in de optocht, terwijl andere groepen naar de prins refereerden. ‘Busje komt zo’, was te lezen op verschillende borden in het dorp. Een ludiek idee van de bouwers van de Beekse carnavalsvereniging ‘Mag door de beugel’, die het dorp vol hadden gehangen met zulke borden en waarvan er ook reeds een deel waren weggehaald. Hun pronkstuk: een grote, blauwe wagen met het logo van busmaatschappij Breng en teksten als ‘de oudjes zitten nu thuis, noodgedwongen achter geraniums en de buis’, waarmee verwezen werd naar het mogelijke verdwijnen van lijn 57 en 58, de Duitse bus, uit Beek.  Veel van de 50 wagens gaven de actualiteit uit de omgeving aan van zowel de dorpen uit de gemeente Berg en Dal maar ook van de overkant van de Waal.Voorafgaand aan de optocht stond Beek stil bij het overlijden van Guus Huilmand. Hij was jarenlang omroeper bij de optocht en overleed op vrijdag 26 januari op 63-jarige leeftijd. Vlak voor de optocht ging daarom even de muziek uit en bracht het bestuur een eerbetoon aan ‘de stem van de optocht’, die deze maandag 64 zou zijn geworden.  Na afloop was er de prijsuitreiking met als extra een poedelprijs, welke getrokken werd uit de niet winnaars en waarbij de winnaar zich direct moest melden. Zo niet dan werd er een nieuwe getrokken.  Na enkele mislukte pogingen was het de loopgroep “Wij gaan voor de poedelprijs” die de extra jubileumprijs van € 144,- won.Voor de uitslagen zie hieronder   zie de foto’s deel 1A;  deel 2A; deel 3A; deel 4A   deel 1 met Hofkapel KNA;   deel 2; deel 3;   foto’s prijsuitreiking (rest komt nog) zie film van Herman Leensen.

De uitslagen van de 44e Rozenmaondag 2018:

Wagens Startnummer Naam Plaats
1e prijs 2 CV Net Uutgebloazen Groesbeek
2e prijs 35 CV Döpkes Groesbeek
3e prijs 48 CV Mag Door De Beugel Beek
4e prijs 15 CV de Kella’s Malden
4e prijs 12 Kalorama Beek
4e prijs 46 CV De Polderschuupers Kekerdom
4e prijs 49 CV Lekker Belangrijk Heumen
4e prijs 51 CV De Kletskoppen Weurt

Groepen Startnummer Naam Plaats
1e prijs 6 CV Beekse Dollies Beek
2e prijs 2 CV Blauw Wauw Wauw Beek
3e prijs 5 CV De Raad Van Elfjes Beek

Groepen Startnummer Naam Plaats
1e prijs 2 CV De Fluitjes Groesbeek
2e prijs 3 P en J Leuth