15 november pronkzitting met Lid van Verdienste en Grootste Deurzakker

Zaterdagavond was de eerste pronkzitting van dit seizoen van carnavalsvereniging De Deurzakkers in Ooij. Als gastverenigingen waren de carnavalsverenigingen uit Beek (de Cavalieren) uit Kekerdom (de Polderschuupers) en Millingen aan de Rijn (de Deurdouwers) aanwezig. Dit leidde er echter niet toe, dat de zaal helemaal vol kwam te zitten en dat was jammer. Er werd een gevarieerd programma geboden, waarbij de dansgardes zich van hun beste kant lieten zien bij een gezamenlijk optreden, waarin het jaar 2014 herdacht werd.  Prachtig en indrukwekkend. De nieuwe dans van de Twinkle Stars was mooi en vertederend. Tijdens de zitting werd Peter van Raaij, de scheidende penningmeester van de vereniging, gekozen tot ” Lid van Verdienste” en werd het bestuur van de jeugdorganisatie “Dispel”, verantwoordelijk voor veel activiteiten voor de Ooijse jeugd, gekozen tot “Grootste Deurzakker”. Grootste Deurzakker wordt een persoon of vereniging, die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Ooijse bevolking.  Het Duo Driekus en Dokus maakte het nieuwe Boerenbruidspaar voor de carnaval van 2015 bekend. Dit worden Erwin Basten (Sebastiaan de REGIOstier) en Soebadera (Schuurman) Algoe. Zij kon deze avond zelf niet aanwezig zijn en daarom moest het publiek het doen met een foto, welke door Erwin onthuld werd. Erg grappig was de buut van de Brabantse buutredner “Peerke”. Na afloop was er nog een gezellig samenzijn met DJ. Marcel. zie de foto’s DSC_8971_ Twinkle Stars (Large)