7 eerste prijzen voor de Ooijse dansgarde bij HeLaHo festival.

Op een eerdere datum dan in voorgaande jaren vond deze zondag het HeLaHo dansfestival plaats in dorpshuis De Sprong te Ooij. Dit dansfestival wordt georganiseerd door de carnavalsverenigingen uit het Hoog en het Laag, t.w. cv De Deurdouwers (Millingen aan de Rijn) CV de Polderschuupers (Kekerdom) CV De Deurzakkers (Ooij), CV de Sokkennummers (Leuth), CV de Berggeiten (Berg en Dal) en CV de Cavalieren (Beek).  Er werd gestreden in de categorien Gardedans, Solodans, Duodans en Showdans, waarbij de CV de Deurzakkers uit Ooij met 7 dansen en 7 Eerste prijzen naar huis gingen. Helaas waren er deze keer minder deelnemers dan andere jaren. Waarschijnlijk lag dit aan de “vroegere”  datum en het feit, dat er meer dansfestivals in de buurt waren. De deelnemende verenigingen kwamen uit Ooij, Leuth, Kekerdom, Millingen, Deventer, Wijchen, Lengel, Berghem en Nijmegen. In de pauze was er een optreden van DES Dwaas, hetgeen voor een goede stemming zorgde. Volgend jaar wordt het festival weer aan het einde van de maand, op 30 maart 2014 gehouden.  zie de foto’s.

DSC_2945_Helaho