dscf1959dansmariekes

Prins Roel nieuwe prins bij de Deurzakkers

 De 28 jarige Roel Vink uit Ooij is afgelopen zaterdagavond tijdens een druk bezochte pronkzitting in het dorpshuis De Sprong te Ooij voorgesteld als de nieuwe prins van de Deurzakkers in Ooij. Met Roel Vink, prins Roel den Erste, de vrolijke Fluiter, traden ook de nieuwe pages Karlijn en Dionne aan. In het dagelijks leven is Roel inspecteur bij ABV Haukes Inspectiediensten en houdt hij zich bezig met inspectie van vloeren. Samen met zijn vriendin Patricia zal hij het komende carnavalsseizoen over het Fustendom, zoals Ooij heet tijdens de carnaval, regeren. zie de foto's 

 Zaterdagavond hield CV de Deurzakkers in dorpshuis de Sprong te Ooij haar tweede pronkzitting van dit seizoen. Deze avond werd afscheid genomen van Prins Ary de Gemoedelijke en werd Prins Roel de Vrolijke Fluiter door het koningspaar Nel en Frans Huisman van schutterij Eendracht geïnstalleerd. De avond begon met een showdans van de Little Dolls, gevolgd door een optreden van Farce Majeur, waarbij op een ludieke wijze het nieuws uit Ooij en omstreken werd bezongen, een buut over de gemeentepolitiek door Toon de Zwetslikker en de solodans van Lynn. Hierna was het de beurt aan vier oud-prinsen van Beek, die met hun geweldige act hun opwachting kwamen maken. De eerste helft werd besloten met het afscheid van Prins Ary, die, geheel in stijl, vervolgens werd opgenomen in de club van oud-prinsen, de Ex-cellenties. Zijn collega's waren zo vriendelijk om hem te arresteren. Na de act van de "nieuwe Jostiband", waarin Prins Roel als Andre Rieu op kwam, was het de beurt aan de dansgarde van de Deurzakkers, die voor deze gelegenheid geheel in het nieuw waren gestoken en die zich tijdens een wervelende show presenteerden. Driekus en Dokus lieten tijdens hun buut weer veel bekende en minder bekende inwoners van Ooij de revue passeren. Ook maakten zij het nieuwe Boerenbruidspaar bekend (dit worden Helma Toonen en Theo Verstege) waarna de Blue Bells hun nieuwe showdans presenteerden. De avond werd afgesloten met een optreden van de Playbackstreetboys. Voor Prins Roel met zijn nieuwe pages Karlijn en Dionne is het carnavalsseizoen begonnen.
 

dscf1959dansmariekes