Helaho dansfestival in de Sprong.

Zondag werd al weer voor de 15e keer het Helaho dansfestival gehouden in het dorpshuis de Sprong te Ooij. Aan dit festival deden diverse verenigingen mee uit Nederland en Duitsland en werd georganiseerd door het "HELAHO" het overlegorgaan van de carnavalsverenigingen uit deze regio. Dit zijn de Deurdouwers uit Millingen aan de Rijn, de Polderschuupers uit Kekerdom, de Sokkenummers uit Leuth, de Deurzakkers uit Ooij, de Cavalieren uit Beek en de Berggeiten uit Berg en Dal. Er was veel belangstelling en de dansen warenvan hoge kwaliteit. zie de foto's

zie de foto's van voor de pauze.
Zie de foto's van na de pauze.
zie de foto's van de prijsuitreiking.

 dscf5243helaho dscf5320helaho

De Twinkle Stars van de Deurzakkers uit Ooij wonnen de 2e prijs bij de gardedans Minioren en de1e prijs bij de showdans. Bij de gardedans junioren wonnen de Puppies van de Deurdouwers uit Millingen de 3e prijs en de 2e prijs bij de showdans, terwijl de Little Dolls uit Ooij de 3e prijs hadden bij de showdans. Solodanseres Lynn Gerrits van de Deurzakkers uit Ooij won de 1e prijs. Different van de Cavalieren uit Beek won de 3e prijs bij de showdans senioren, terwijl de Rellebellen van de Deurdouwers uit Millingen de 2e prijs wonnen bij de showdans voor de jeugd.