dscf5320

Dansgarde festival Oosterhout

24 februari 2008  

Na een heel jaar keihard trainen is het dan weer zover. We zullen onze dansen tonen aan het kritische oog van de jury. Natuurlijk zijn er al twee pronkzittingen, kindermiddag en wat losse optredens geweest maar toch is zo’n wedstrijd dan altijd weer spannend.Ons eerste festival dit jaar was in Oosterhout.Al vroeg op pad met 28 zenuwachtige kinderen, 6 gespannen trainsters en een handjevol ontspannen ouders. Auto’s volgeladen met kleding, laarsjes en make-up op weg naar Oosterhout. Het ontvangst was dit jaar toppie! In tegenstelling tot vorig jaar hadden we nu een hele eigen kleedkamer. Dat scheelt in elk geval een hoop stress. Mensen die nog nooit mee geweest zijn naar een toernooi of festival zullen dit waarschijnlijk niet begrijpen, maar geloof me,..het scheelt!Over de dansen kunnen we zeggen dat het goed ging. Natuurlijk zijn er altijd dingen die beter kunnen maar ja, je hebt op dat podium maar 1 kans. Dat moet onze solo Lynn ook gedacht hebben want die sleepte de eerste prijs in de wacht met een voortreffelijk optreden!Bij de Twinkle Stars kwamen ineens nieuwe opstellingen naar voren en ontdekte we dat er iemand bij is die heel goed kan “tijgeren”. Wie weet een idee voor de volgende dans?De Little Dolls hebben zich bij allebei de dansen van hun beste kant laten zien. Zowel garde als show ging super! Groot was dan ook de teleurstelling toen bleek dat de jury er anders over dacht.Bij de Blue Bells waren er bij de show wat haperingen doordat er wat wijzigingen in de dans waren. Jammer, maar de jury rekent je hier meteen op af.Alles bij elkaar genomen was het een vermoeiende maar ook weer leerzame dag. Leuke dingen gezien en weer een ervaring rijker.Op naar volgende week; festival in Ooij. 

Uitslag:
Lynn, solo : 1e
Twinkle Stars garde: 1e            show: 2e
Little Dolls garde: 4e                  show: 1e
Blue Bells garde: 5e                                   dscf5320dscf5334dscf5388