dscf6928prinspeter

Prins Peter d’n Twidde nieuwe prins voor de Deurzakkers

 Zaterdagavond werd in Ooij tijdens een geweldige pronkzittting afscheid genomen van Prins Piet d'n Erste, die het afgelopen carnavalsjaar over Fustendom geregeerd heeft. Hij werd opgevolgd door Peter van Rens, die het komende carnavalsjaar als Prins Peter d'n Twidde, (Peter de Tijdloze ) door het leven zal gaan. Hij doet dit samen met zijn pages Femke en (de nieuwe page) Fabienne . Peter zijn eerste opmerking was:  " Dit wordt een kort jaar". Peter vormt samen met zijn broer Hans een tweeling en heeft daarnaast nog een zus met kinderen. Peter is dus oom. Hij houdt van lekker eten en schuift  graag aan bij zijn moeder. Peter zijn vader is al 15 jaar geleden overleden.  zie de foto's dscf6928prinspeter

 Naast Peter zien we de laatste tijd vaak Sabrina, lang leve internet. Maar Sabrina is er echt niet altijd bij , want samen met zijn vrienden feesten en een heeeel koud biertje drinken,  slaat hij ook niet af. Sabrina komt van boven de rivieren maar is al aardig gewend aan Deurzakkers carnaval. In het dagelijks leven werkt Peter bij een bedrijf voor automaterialen. Maar 's avonds " hobyen met Mark"' is zeker zo belangrijk. Lekker centjes verdienen is voor de 'pinnert' namelijk ook erg belangrijk. Dagobert Duck wordt hij ook wel genoemd, niet omdat hij zoveel geld heeft maar wel omdat hij het slecht kan missen. Behalve als hij op Marktplaats zit te surfen en daar iets leuks tegen komt voor ' weinig 'geld. En dan niet te vergeten: een oude sloopauto lekker in elkaar rammen op een stuk bouwland. Dan komt het kind bij Peter en Mark weer boven. Het belooft voor de Deurzakkers een intensief jaar te worden want uitgaan mag wat kosten en we hebben tijd zat. Prins Peter is een groot liefhebber van borrelnootjes.
Tijdens de pronkzitting werd afscheid genomen van page Kim, die twee jaar page is geweest van de Deurzakkers. Ze werd opgevolgd door page Fabienne.