Carnavalsoptocht in Ooij

“Wij maken de carnaval beter” met de jeugdprins van Leuth op de achtergrond.

Nadat de optocht in Leuth voorbij was, ging een groot deel van de deelnemers naar Ooij, waar de volgende optocht plaats vond. Inmiddels was het droog geworden. Daar voegden zich een aantal Ooijse deelnemers in de stoet, welke hier georganiseerd werd door de carnavalsvereniging de Deurzakkers, die tevens voor een speciale act op de prinsenwagen van Prins Erwin de Zelfverzekerde hadden neergezet. De Zanger/entertainer André Pronk, je weet wel, met die lach. Hij werd bekend door zijn bijzondere audities bij Idols en de X-Factor. Daarna was veelvuldig te zien bij Jensen en was jarenlang vaste gast bij 3FM radio-DJ Giel Beelen. Zijn nieuwste cover is de carnavalsklassieker ‘Me Kammetje’ van niemand minder dan André van Duin. Deze werd dan ook heel vaak, tijdens en na de optocht, ten gehore gebracht. Zie de film op YouTube van Herman Leensen. zie de foto’s deel 1deel 2; deel 3; deel 4; deel 5

Uitslagen carnavalsoptocht Ooij.

Wagens: 1. Nr. 123, ”Wij maken carnaval beter”; 2. Nr. 120, “Het vliegend tapijt”; 3. Nr. 131, “The Beatles.

Groepen: 1. Nr. 152, “Stierenvechten”.; 2. Nr. 126: snoepkramen/kermis; 3. Nr 103: “Formule 1 Red Bull”.

Paren en individuelen: 1. De Spookrijder; 2. Nr. 132, “de 2 Jokers”; 3. Nr. 134, “Wij leggen de lat laag”.

Ooijse wagens: 1. nr. 123 “Wij maken carnaval beter”. 2. Nr. 106, “Safari”. 3. Nr. 112, “ziekenhuizen gaan failliet”.