Prins Jur den Erste. “De GeDESTILleerde” van C.V. De Deurzakkers.

Zaterdag 20 januari 2018 werd in een volle zaal van Dorpshuis De Sprong te Ooij Jurriaan Leensen gepresenteerd als nieuwe Prins van De Deurzakkers voor het komend carnavalsseizoen 2018-2019.  Jurgen gaat door als Prins Jur de Gedistilleerde. Jurriaan is getrouwd met Hanneke en samen hebben ze drie kinderen.  Prins Jur de Gedistilleerde zal worden bijgestaan door de Hofdames Jolanda en Nicolle, President Friso en de Adjudanten Jos Bram.  De nieuwe prins werd geïnstalleerd door de koningin van schutterij Eendracht, Margaret Reijnen. Tijdens deze pronkzitting werd afscheid genomen van prins Jurgen “de Rijzige Roos”. Hij werd opgenomen in de club van Ex-Cellenties, die hem ook uitgeleide deden. Daarbij werd hij getooid met een bord  waarop een fles Schrobbeler. Jeroen Arens werd aan het begin van de zitting geïnstalleerd als nieuw lid van de Raad van Elf.  Tijdens de zitting werd er diverse malen opgetreden door de dansgardes, de Little Dolls, de Blue Stars en de Blue Bells, alsmede de solo danseressen Britt en Eva. De jeugdige “Hazes familie” deed een prachtige Playbackshow en er was een optreden van “Dolly Party en Kenny Rogers”. De Duitse carnavalsvereniging de Krunekroane met Prins Markus Peters stal de show met een geweldig optreden waaronder een dans met de schutterij als thema. Ook smartlappenkoor Ochaarm verzorgde een prachtig optreden. De pronkzitting, welke druk bezocht werd, duurde tot na middernacht.  zie de foto’s deel 1;  deel 2;  deel 3;   deel 4 vanaf opkomst prins Jur; deel 5 ;  deel 6;   deel 7zie de film van Herman Leensen van Ochaarm.

         

Prins Jur den Erste.
“De Gedestilleerde” van C.V. De Deurzakkers”.

Zaterdag 20 januari 2018 werd in een volle zaal van Dorpshuis De Sprong Jurriaan Leensen bekend gemaakt als nieuwe Prins van De Deurzakkers voor het komend carnaval.
Als duikers vanaf een tropisch eiland met behulp van Dries Roelvink, Pieter van den Hoogenband, Freek Vonk en door middel van flessenpost werd het uiteindelijk duidelijk dat de nieuwe prins Jurriaan zou zijn
Juriaan is 45jaar oud, getrouwd met Hanneke en vader van Cas, Guus en Kaat.
In het dagelijks leven is Jurriaan werkzaam bij Destil, een groothandel in ijzerwaren, hang en sluitwerk en gereedschap. Zijn grote hobby is voetbal, zelf speelt hij in het 2e 45+ team van SVO voetbal. 45+ voetbal is 7 tegen 7 op een klein veld dus minder vermoeiend zodat er meer energie overblijft voor de derde helft,want feesten en een pilsje daar is Juriaan altijd voor in.
Ook is hij Jeugdleider bij SVO voetbal en Bestuurslid bij Jongerensoos Dispel.
Met een knipoog naar het gerstenat en zijn werkgever zal Jurriaan de carnavalisten voorgaan onder de naam: “Prins Jur De Gedestilleerde”.
“Prins Jur De Gedestilleerde” zal worden bijgestaan door de Hofdames Jolanda en Nicolle, President Friso en de Adjudanten Jos en Bram.