Bram Koks nieuwe prins Deurzakkers in Ooij.

Tijdens een druk bezochte pronkzitting van carnavalsvereniging De Deurzakkers in het dorpshuis De Sprong te Ooij is Bram Koks (36) zaterdagavond gepresenteerd als de nieuwe prins van de vereniging. Hij volgt daarmee Prins Chris “de Kale Kletser” op. Bram Koks,  in het dagelijks leven huisschilder, is daarmee de 47e prins van de vereniging en hij zal zijn carnavalsjaar door gaan onder de naam Prins Bram  “de Blikvanger”. Prins Bram laat zich het komende carnavalsjaar vergezellen door twee hofdames, de zussen Jolanda van der Krabben en Nicolle Arts Het was weer een drukke, gezellige avond, waar ook de carnavalsvereniging “de cavalieren” uit Beek bij aanwezig was. Vooafgaand aan de gardedans voor de nieuwe prins presenteerde de dansgarde ( De Blue Stars, Little Dolls en de Blue Bells) hun nieuwe kleding.  Deze gardedans, door de voltallige dansgarde van ongeveer 40 meiden, was weer prachtig om te zien, maar dat gold ook voor de aparte dansen van de Blue Stars, de Little Dolls en de Blue Bells, alsmede van de beide solodansen van Britt en Eva.DSC_2957 Bram naamDSC_2852 dansgarde naam
De nieuwe prins werd door de koningin van schutterij Eendracht, Monique Awater, geïnstalleerd. Namens het gemeentebestuur was wethouder Ria Barber aanwezig. Het duo Driekus en Dokus hadden een parodie gemaakt op een psychiater, terwijl Karin Verhoeven en “Net Nie” de zaal met hun zang vermaakten. De opkomst van de nieuwe prins werd op spectaculaire wijze verzorgd door zijn vriendengroep en ging over “mannen met baarden” waaraan ook Bram , met baard, mee deed. De oude prins  Chris was voordien al opgenomen in de club van ex-cellenties, de club van oud-prinsen, waarbij hij, geheel in stijl met muziek van : “Ik wil sex met die kale”, werd afgevoerd. Muzikale medewerking werd ook deze avond weer verzorgd door het “huisorkest” de Ooy-e-vaars. zie de foto’s (komen nog meer)