Carnavalsprinsen op de foto bij de Gelderlander in Vasimgebouw.

Zo’n 70 prinsen en prinsessen van carnavalsverenigingen, alsmede de jeugdprinsen uit het verspreidingsgebied van dagblad De Gelderlander met hun gevolg, gingen zaterdagmorgen op de foto in het Nijmeegse Vasimgebouw. Dit gebeurde tijdens het traditionele Prinsentreffen, dat De Gelderlander voor de 13e keer hield . Voorafgaand aan het fotomoment waren er optredens van de dansgardes van de Waterjokers uit het Waterkwartier in Nijmegen en de Blue Bells van carnavalsvereniging De Deurzakkers uit Ooij. Muzikale medewerking werd o.a verleend door dweilorkest ‘t Kos Koyer uit Nijmegen.  Hoogtepunt was het ‘staatsieportret’ dat Gelderlanderfotograaf Do Visser van de hoogwaardigheidsbekleders (de prinsen) maakte. Die verschijnt later deze week in de papieren krant. Indrukwekkend was de minuut stilte die werd gehouden voor de slachtoffers van het bombardement van Nijmegen. Dat vond deze zaterdag precies 70 jaar geleden plaats. Op 22 februari 1944 was het carnavalsdinsdag, er werd toen volop carnaval gevierd in de stad.  zie de foto’s.

DSC_9856prinsentreffen (Large)

Op de foto de carnavalsprinsen en hun kabinetten kijken naar een optreden van de “Blue Bells” van carnavalsvereniging De Deurzakkers uit Ooij. Later zullen alleen de prinsen overblijven en daarvan zijn aparte groepsfoto’s gemaakt. Deze foto zal eerst in de Gelderlander geplaatst worden voordat deze op de website verschijnt.

twittergoogle_pluslinkedinmail