Sleuteloverdracht gemeente Ubbergen in Kekerdom

De jaarlijkse sleuteloverdracht van de gemeente Ubbergen en de gezamenlijke carnavalsverenigingen werd vrijdagavond gehouden in zaal UNA te Kekerdom (Sjoenkelgat). Alle carnavalsverenigingen uit de gemeente Ubbergen en Millingen aan de Rijn waren naar Kekerdom gekomen om deze avond mee te maken. Muzikale medewerking werd verleend door het  dweilorkest KNAgalm uit Beek en de organisatie was in handen van  carnavalsvereniging de Polderschuupers  uit Kekerdom. Tijdens deze “bijzondere raadsvergadering” overhandigde burgemeester Paul Wilbers de sleutels van de gemeente aan de diverse prinsen. De prins van Millingen kreeg een “keycard” van de deuren van het gemeentehuis. Deze paste deze keer op alle deuren en zo hoefde de prins van Millingen niet meer via de achterdeur te komen. De rest kreeg de traditionele sleutel. Elke vereniging had daarna nog iets speciaals voor de burgemeester, waarbij de Berggeiten uit Berg en Dal een nieuw gemeentebord van Ubbergen, gemeente Berg en Dal presenteerden, terwijl ze voor de burgemeester zelf een speciaal gemaakte brievenbus hadden, welke sloeg op een eerder gemaakte opmerking. De Cavalieren uit Beek  boden een nieuwe kaart van de toekomstige gemeente Berg en Dal aan in de vorm van “Het Rijk van het HeLaHo” en de Deurzakkers uit Ooij boden een “duit in het zakje” aan. De Sokkennummers uit Leuth beloofden op de woensdag na de carnaval weer een groot krentenbrood te brengen. zie de foto’s. (rest volgt)

DSC_0580_sleutel