Sleuteloverdracht gemeentehuis Beek

De prinsen van Berg en Dal, Beek, Ooij, Leuth,en Millingen aan de Rijn, alsmede de prinses van kekerdom met hun gevolg en vele anderen waren vrijdagavond naar het gemeentehuis in Beek gekomen om daar getuige te zijn van de sleuteloverdracht aan de prinsen van de gemeente Ubbergen. (Voor de prins van Millingen was er, als goede buur, een sleutel van de achterdeur). De organisatie was deze keer in handen van de carnavalsvereniging De Berggeiten uit Berg en Dal, die speciaal voor deze avond twee buikdanseressen  en een zangduo uit Overasselt hadden ingehuurd om het publiek te vermaken. En natuurlijk waren er de nodige geschenken voor zowel de burgemeester en zijn beide wethouders, maar ook de raadsleden werden niet vergeten. Prins Willem van de Cavalieren had voor hen alleen een strippenkaart vn een “plaatselijk café” waar ze n elke raadsvergadering een drankje konden gaan drinken, onder voorwaarde, dat er met tenminste twee inwoners van Beek gepraat zou worden. De muzikale feestmuziek werd gemaakt door de band KNAgalm. De sleutels van de dorpen moeten op de woensdag na de carnaval weer in het gemeentehuis worden ingeleverd tijdens het traditionele haringhappen. zie de foto’s.DSC_9907buikdans_copy