dscf5135lidvv

Lid van Verdienste en Grootste Deurzakker

 Tijdens de 1e Pronkzitting van de Deurzakkers zijn het "Lid van Verdienste" en de "Grootste Deurzakker" voor het komende seizoen 2007-2008 bekend gemaakt. Deze eer viel te beurt aan respectievelijk Henk Baron en Geert Verriet. Geert Verriet kreeg deze laatstgenoemde onderscheiding omdat hij zich in het begin van dit jaar in een brandend huis begaf om de bewoonster te redden. Een Lid van Verdienste heeft zich ingezet voor de vereniging, terwijl de Grootste Deurzakker zich op verdienstelijke wijze voor de Ooijse gemeenschap  heeft ingezet. zie de foto's 
 dscf5135lidvv dscf5182grdeurz

Gezellige pronkzitting van Ooijse Deurzakkers.

Henk Baron lid van verdienste en Geert Verriet Grootste Deurzakker.

Tijdens een wervelende pronkzitting van de Deurzakkers, geheel in de stijl van Las Vegas, het Amerikaanse gok- en amusementsparadijs, werden twee Ooijse Carnavalshelden even op het podium gehesen. Het allereerst Henk Baron, de hoffotograaf. Hoewel doorgaans goed geïnformeerd bleek hij dit keer ook heel argeloos in de val van de Deurzakkers te zijn gelopen. Immers tot zijn eigen verbazing hoorde hij zich tot Lid van verdienste gekozen. Eerste reactie? "Als ik dat geweten had, had ik een ander pak aangetrokken". En dan te weten dat Henk er altijd tot in de puntjes uitziet. Ans Basten mocht namens de prins de versierselen met bijbehoren zoenceremonieel aanreiken. Het was wat lastiger om Geert Verriet ook zonder erg op het podium te krijgen. De Voorzitter moest het zwaarste geschut in stelling brengen om hem "en plein public" te krijgen. Maar Geert's vrouw, Angelique,  zegde toe en zorgde dat het goed kwam. Onze jongste Grootste Deurzakker doet veel in het sociale leven van ons goede dorp en bovendien onlangs nog redde hij enige levens uit een brandend huis. Dus.. In de zaal hing een voldaan gevoel, de juiste onderscheidingen bij de juiste mensen. Anneke en Henk, Angelique en Geert onze hartelijke gelukwensen en geniet er maar eens lekker van. Helemaal verdiend! Proost. Piet Soerier.