dscf1359steltenloop

Ooij op Stelten 2007

 Zondag 8 juni werd al weer voor de 24e keer in successie het spektakel "Ooij op Stelten" gehouden in de kom van Ooij. Aan dit gebeuren deden 13 ploegen mee, waaronder 3 damesploegen.  Het begon zoals gewoonlijk met de Steltenloop, waaraan dit festijn haar naam te danken heeft. Het werd een spannende race en de winnaar bij de heren was deze keer Olaf Büchner. Daphne v.d. Brink van de Tien Geboden was ook deze keer weer de winnares bij de dames en beide winnaars kregen hun beker uitgereikt door de wethouders Leidy v.d. Aalst en Ria Barber, die ook het startschot gegeven hadden. Daarna konden de spelen op het Reiner van Ooiplein van start gaan. De strijd tussen de verschillende ploegen was hevig, maar de damesploeg "Noppen en Naaldhakken" schreef deze keer wel historie. Zij wonnen voor het eerst in de Ooij op Stelten geschiedenis het touwtrekken en lieten daardoor ook alle herenploegen achter zich. Het was een sportieve middag, waaraan de meewerkende ploegen, alsmede de talrijke toeschouwers, veel plezier beleefden. Zeker ook met het prachtige weer.  De dag werd vervolgens afgesloten met een avondvullende Playbackshow in de Sprong, waaraan alle 13 ploegen meededen. Bij de jeugd traden Daphne en Merel op, die daarmee ook gelijk de eerste prijs wonnen. In het eindklassement eindigden de Ooijse Cup Fighters als eerste, op de voet gevolgd door nr. 2, het AA-team en als nummer 3 eindigde het team De Sparrebomen.  Het team Noppen en Naaldhakken eindigde als eerste van de damesteams. De Play Back Show werd gewonnen door de Ooijse Cup Fighters, met de Frollies als goede tweede en Splash als derde.zie de foto's
 dscf1359steltenloop dscf1680oss dscf2226playback