Prins Piet voor de Deurzakkers Ooij

 dscf5887 De Ooijse carnavalsvereniging "De Deurzakkers" heeft sedert zaterdagavond weer een nieuwe prins, als opvolger van Prins Rocco, de Kwaker van het Zand. Tijdens de druk bezochte pronkzitting in de Sprong werd Piet Nissen door het koningspaar van de Ooijse schutterij Eendracht, als  prins geïnstalleerd. Hij zal het  komende seizoen 2007-2008 als prins Piet den Erste (de daktrimmer) over Fustendom (Ooij) gaan  regeren.  Prins Rocco werd opgenomen in de club van Ex-cellenties (oud-prinsen) en werd vervolgens door dezelfde ex-cellenties omgetoverd tot kikker en daarna in een badkuip afgevoerd. zie de foto's

Persbericht.

De carnavalsvereniging De Deurzakkers uit Ooij heeft sinds zaterdagavond een nieuwe prins. Het is Piet den Erste, de Daktrimmer. Piet is in het dagelijks leven dakdekker. Hij volgde daarmee Prins Rocco de Kwaker van 't Zand op, die, geheel in stijl, als kikker in een badkuip door de Ex-cellenties (de oud-prinsen) van het podium werd afgedragen. Prins Piet werd geïnstalleerd door het Koningspaar van schutterij Eendracht uit Ooij, Marian en Ton Thomassen. Tijdens de pronkzitting werd ook het nieuwe boerenbruidspaar voor de komende carnaval gepresenteerd. Dit zijn Mietje van de Plak (Mariëlle Willemsen) en Broer van de Heikamp (Ernst Daamen). Zij zullen tijdens de boerenbruiloft op zaterdag 17 februari in de onecht worden verbonden. Voor Ooij was dit weer een "gewone pronkzitting" in tegenstelling tot de vorige "pronkzitting nieuwe stijl" waarbij eigenlijk alles anders was. De komende jaren zal er afwisselend een pronkzitting nieuwe stijl (de eerste van het seizoen) en een pronkzitting oude stijl (de laatste van het sezizoen) zijn. Voor het veelvuldig aanwezige publiek was het weer een geslaagde avond.

 

 

Prins Piet den urste opvolger van prins Rocco van de Ooijse Deurzakkers.

 

Maar voordat het zover was, moest eerst nog een dijk van een programma worden afgewerkt. Een programma met steeds meer invloeden van de jonge garde, naar zou blijken. De Deurzakkers barsten immers van het jonge talent en talent wil nu eenmaal op de planken. Ze kunnen vele uren aan prachtige shows neerzetten, maar zo'n avond kan niet tot 's morgens vijf uur duren. "We hebben niks tegen een nachtclub, maar in de Sprong doen we toch wat anders", aldus een steekhoudende Deurzakker. "Dus proberen we in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk "actieve plankminuten" te maken. Er zijn natuurlijk mensen die het huidige programma te arbeidsintensief vinden, ook vinden ze soms dat we te veel met elektronica doen, maar dat komt wel goed". Redelijk op tijd kon voorzitter Leo Looijschelder de avond openen. Joost Koks ging de Raad van Elf verlaten omdat hij toch serieus werk maakt van de Raad van Dertien, die van de gemeente Ubbergen. Een man van kaliber vertrekt, zodat twee mensen hem moeten opvolgen, Tom Arens en Mark van de Ven. Vervolgens openden bij traditie de jongste danseressen, de Little Dolls het vermaakgedeelte. Harm Kamps deed verdienstelijk de buut van de Mislukte Nar. Het lukte hem aardig aangevertjes te vinden voor het zanggezelschap, dat berucht is om zijn satirische liederen, verpakt in prachtige melodieën en dat zich siert met "Mag gin Naam hebbe". Rijp en groen moest door de satirepomp en natuurlijk ook onze eigen Ooijse Ria Barber, de wethouder, "die kletst in de Beekse ruimte" en dit laatste verpakt via een ontroerend en stemmig Marialied. Ook de oude stukjes Ooij met o.a. de "luxe Groentebus" ontsnapten niet aan onze muzikale kwelgeesten. Vervolgens werd het Boerenbruidspaar aan de zaal voorgesteld. Het blijken Mietje van de Plak, (Mariëlle Willemsen-Arnts en Broer van de Heikamp (Ernst Daamen) te zijn, die elkaar verkozen hebben om zodanig in de onecht verbonden te raken dat daar op de avond voor de Optocht een flinke Boerenbruiloft mee gemoeid is. Talrijke gasten bereiden zich al voor. Solodanseres Lynn deed de zaal ademloos toekijken hoe ze ondanks haar sierlijke capriolen niet alleen in het ritme bleef, maar ook hoe ze, naar het leek, "gewoon" en met een flinke vaart in een spagaat landde. Veel politici wensten zich ook een dergelijke sierlijke lenigheid te kunnen permitteren. Karin Verhoeven liet het publiek smullen van haar vitaal gezongen "100 years" en "D'I do". Met haar eigen microfoon kwam haar prachtige stem nog beter tot zijn recht, gelukkig want tijdens de oefening 's middags was haar keelinstrument nog enigszins onklaar. Maar met Ivo`s techniek kan veel en dat geeft zelfvertrouwen. Soms heb je dat echt nodig. In dit geval betrof het de Ooijse Grand Lady of Carnaval, Ans Basten. Door de vele drempels in Ooij was de hak van haar schoen zijn eigen weg gegaan. Goede raad was duur, maar niet als je de Ooijse Prins Gemaal Toon Thomassen kent. Sinds de koningsvogel naar zijn vrouw ging, kreeg hij regelmatig de vraag "Hoogheid, voert U niet iets in Uw schild?". "Dat vraag je toch ook niet aan Prins Bernhard, Prins Hendrik, Prins Frans Huisman of Prins Joep Arnts", antwoordde onze Hoogheid ferm. Hare Majesteit Schutterskoningin Marian had gezien hoe haar vriendin Ans leed aan de plotselinge onevenwichtigheid. "Neem mijn schoenen maar, ik zit hier toch en niemand ziet dat ik ze niet aan heb". Een tijdje later moest Hare majesteit zelf het podium op en wie komt daar met een paar prachtige vervangers, juist, onze prinsgemaal. "Recht uit de voorraad van mijn schild getoverd", sprak hij op een toon, een manager eigen. Juist tevoren had prins Rocco in stijl afscheid genomen van zijn onderdanen. "In het begin dacht ik dat wordt een hele tijd, maar nu blijkt dat ze is omgevlogen. Mensen, iedereen en vooral Femke en Karin hartelijk dank voor de fijne tijd." "Vrouwke ik kom weer thuis" was de zin die schuilging achter een warme zoenpakkerd. Natuurlijk waren er bloemen voor zijn vrouw. De grootste bos kwam natuurlijk van onze Doorluchtigheid zelf. En dan komt het moment van inleveren van de tekenen van waardigheid en van de afvoer naar de club van oud-prinsen via een heuse badkuipsloot met ruikend wier, zodat onze "Kwaeker van het Zand" zich echt kon thuis voelen. Toen werd het toch nog pauze, tijd voor een pilsje aan de bar, voor een praatje op toilet en voor het kopen van een lot uit de loterij. Na de pauze de voelbare vraag "wie wordt de nieuwe prins? Zoals gezegd, maakte de inzet van elektronica het nog spannender. Johan liet allerlei prinskandidaten de prinsenkleding passen, maar velen bleken niet geschikt. Johan hijgde na afloop van de "snuffelrit" alsof hij aan een niet-vegetarische dame 3 bloemkooltaarten had verkocht. Weer een product van het nieuwe tijdperk dus. Na zo veel afgekeurde exemplaren was iedereen nu toch wel aan een echte serieuze prins toe. Hij bleek tot ieders verrassing op het podium te staan. Hij stapte kordaat en een beetje beduusd dwars door een witte muur heen tot midden voor het publiek. Het ceremonieel kon beginnen. Koningin Marian en haar prins gemaal kweten zich met verve van hun taken en de schutterijofficieren voltooiden de plechtigheid door de prins met hun sabels zijn ketting om te hangen. Vervolgens natuurlijk de felicitaties en de toespraken. Burgemeester Wilbers doet dat soms in het Hebreeuws, aangevuld met wat Groesbeeks/Ooijs dat hij van Coby Wijnhoven mocht lenen. Zoals u wellicht weet, hebben wij van zijn geheim kamerheer vernomen dat hij een jaar of zes geleden nogal aarzelde om burgemeester van Ubbergen te worden. U weet de Paus en de Burgemeester van Ubbergen hebben beiden een geheim Kamerheer. Deze Heer weet bijvoorbeeld wanneer zijn baas werkt, hard werkt of niet zo hard zijn best doet en hij weet ook of hij wel eens twijfelt. En U weet, hoe groter de geest hoe groter de twijfelaar. Maar na een avondje incognito Carnaval in Ooij met Coby, was hij overtuigd. Er was nog een reden, maar die kent volgens Dokus alleen de vorige burgemeester. Uit dankbaarheid vertelt de heer Wilbers dus iedere keer een Coby Wijnhoven-mop. Dit keer was hij als een echte Peppone, zijn tegenspeler Don Camillo, pastoor van Mil, van Dienst, dit tot groot vermaak van de zaal en van de Eerwaarde zelf. "Nooit geweten dat wijwater in een Hostietent zo goed kan werken", verklaarde hij tot ieders opluchting. De lachspieren waren weer even toe aan een slokje cultuur. Dat brachten de gardedanseressen van de Deurzakkers, knap geregisseerd in een Gardeblok (weer iets nieuws). Prachtig afgewisseld, die meer dan 50 danseressen, die om beurten het publiek moeiteloos aan hun voeten kregen. Voorts, ook weer per traditie de buut van Drikus en Dokus, deze laatste omgebouwd tot vogelverschrikker, welke optrad met dr. A Vogel, knap gedaan. Allerlei vreemde vogels passeerden tijdens de buurt het Reiner van Ooiplein. Een feest der herkenning, al viel soms iets te laat het kwartje. De Blue Bells lieten met hun Pirates of the Caribbean zien tot welk een macht en kracht een vrouwenlijf al dansend in staat is. Tenslotte vol vuur, kracht en overgave, het slot met de "Toppers". De drie Roze Dames (LUV) imponeerden, ondanks hun verschillen in geslacht en leeftijd, maar ook de Gordonachtige Zilverenheren  mochten  er zijn. Dan springt iedereen jong en oud, soepel en stram, uit de band. Prachtig geregisseerd tot aan het podium opklimmend publiek en de "Bodyguards" en Uitsmijters aan toe. De Deurzakkers kunnen terugzien op een prachtige avond. De volgende dag ging het nog even dunnetjes over bij de prinsenreceptie. Als de voortekenen niet bedriegen wordt het een goed en vitaal Carnavalsjaar. Piet Soerier.